Mammajeansen från HM.

Bildens kvalite är inte den bästa, fick ta kortet på toaletten på jobbet då vi inte har någon bra spegel där vi bor för tillfället.



Måste ge jeansen ett bra betyg, otroligt skönt med mudd för den växande magen...


Rörelser i magen

Jag vet att det inte var så länge sen jag skrev om detta men jag måste ta upp det igen.. Det är så otroligt häftigt med all rörelse inne i magen. Det går knappt att beskriva känslan - eller kanske som att dina tarmar håller på att snurra runt och sparka. Idag när jag låg i soffan och kollade på tvn kunde man se utanpå magen hur det hoppade till när lillen sparkade.. Synd att sambon inte var hemma och kunde sett eller fångat det på video - vore kul att ha i framtiden.

Vi har varit rätt dåligt på att ta magbilder vecka för vecka men ska försöka bli lite bättre på det nu när magen börjar synas, innan såg den likadan ut vecka in och vecka ut - dvs i princip platt.








Mammakläder!

Idag köpte jag mina första mammakläder, två par jeans från HM. Det var på tiden tyckte jag då jag är i v22 nu och får klämma mig i mina vanliga jeans.. Dessa var otroligt sköna, skönt med mudd i midjan.

399kr och 499kr kostade dessa par - bra pris tycker jag.
Fanns ingen bild på deras hemsida för att visa hur de ser ut, ska försöka ta en bild på dem vid ett senare tillfälle...

Inhandlade också 4st linnen och 2 tunikor från Gina tricot i helgen - lite längre och "vida" så jag kan ha dem lite längre och inte behöva visa magen nu när den växer mer och mer..



Gravid och bostadslös

Just nu är vi bostadslösa, eller - vi har flyttat ut från vår gamla lägenhet och alla våra möbler är nu inpackade i ett förråd på Shurgard. Nu väntar vi med spänning tills det blir den 19.e augusti och vi får flytta in i vår helt nya lägenhet, vad härligt det ska bli att gå från 66 kvm -> 93,5 kvm.




Längtar tills vi får inreda lägenheten och förbereda den för lilla pojkens ankomst. Mycket nya möbler, textiler och tavlor ska införskaffas!


En blivande fighter?

Jag tror att det bor en liten blivande fighter i min mage. Inatt vaknade jag vid 4 av att det var ett himla buffande och snurrande på honom. Om jag höll händerna på magen kunde man känna hur det rörde runt sig i livmodern, riktigt häftigt!



(att något så litet kan böka runt så mycket, bilden är från 4 veckor sen)

1 + 1 = 3

Så himla sött - längtar tills vårt lilla "frö" kan ha denna på sig...
(Har även en likadan som det står I <3 MUM på såklart)


Vecka 22

Du är i vecka 22.
Du har gått 21 fulla veckor och 0 fulla dagar (v21+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 1 dec 2010
Du har 132 dagar kvar till beräknad förlossning


Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

(All info hämtad från Familjeliv)

Planera föräldrarledigheten

Hur länge ska man vara borta? Hur länge ska sambon vara föräldrarledig? När ska lillen börja på dagis? Ja alla dessa frågor surrar i ens huvud när man försöker planera föräldrarledigheten lite grann.

Tiden rullar på och nu har man gått 21 fulla veckor, efter semestern i augusti börjar det bli dags att förvarna på jobbet när man ska gå hem och hur länge man blir borta.

Min plan än så länge:

BF: 1 dec
Sista arbetsdagen: 26 nov
Semester: 29 nov - 16 dec
Föräldrarledighet 17 dec -> ??


Sista arbetsdagen är egentligen svårt att säga eftersom man inte vet hur man kommer att må, trötthet, krämpor eller dylikt så detta är under förutsättningarna att jag mår bra och orkar...

Städ och flyttvecka!

Idag är det lite svalare ute vilket nästan känns lite skönt. Tänkte sätta mig ute på terassen under min lunch och äta upp min kycklingsallad som min kära sambo förberedde igår.

Känner mig ganska trött i kroppen idag, vi packade hela kvällen igår och var även en sväng på bauhaus och köpte lite mer flyttkartonger.



Nu närmar det sig, i morgon går första lasset med alla tunga saker (soffa, sängar, tvbänk, bord och stolar). Sen kommer vi säkert slänga in lite kartonger också när vi ändå är igång. Torsdag och fredag kommer också vigas åt flytten då vi ska flytta resten av alla våra saker innan det ska vara tomt på lördag då flyttstädningen påbörjas.

Vilken rolig vecka! :(


Flytta är en riktig pärs.

Jag kan inte rekommendera någon att flytta mitt under graviditeten, fy fasiken vilket jobb det är. Även om jag undviker allt som har med lyft att göra så finns det fortfarande mycket kvar som jag kan göra.. Rensa garderoberna på kläder, packa ner och rulla in glas/tallrikar i tidningar och bubbelplast.

Nästa vecka går flyttlasset och vi kommer att spendera hela helgen med att packa och åter igen packa..



Inte nog med att jag blir helt slut av allt packande, nu hjälper solen till.. Otroligt varmt i lägenheten, oavsett hur mycket fönster man har öppet och hur mycket man än står vid fläkten så rinner svetten.
Tur att jag har en sån fantastisk sambo och blivande man som är ett fantastisk stöd!

Foglossning?

Jag har i flera dagar klagat till min kära sambo att jag har ont på ena sidan av korsryggen och att det känns som att smärtan strålar ner i sidan av rumpan. Har inte tänkt så mycket med på det utan trott att jag har sovit konstigt eller belastat ryggen fel på något sätt.

Idag kom jag över information på vårdguiden när jag läste i deras graviditetskalender - foglossning!
Symptom för detta: "När bäckenlederna mjukas upp blir bäckenet mer rörligt och ostadigt. Ofta får du värk i korsryggen, ner i skinkorna eller framtill från blygdbenet mot ljumskarna."  - hämtat från vårdguiden

(bild lånad av vårdguiden)



Undrar om det kan vara detta jag lider av? Måste nog fråga min BM vid nästa besök om detta inte släpper, 3 veckor kvar dit så jag hoppas verkligen inte att det blir värre!!


Barnvagn beställd - check!

Nu kan vi checka av ytterligare en punkt från vår: "att köpa och fixa innan bebisen kommer lista".
Barnvagnen (Brio GO) är beställd på babyland och den skulle komma in någon gång redan under nästa vecka men babyland har det så bra att man kan ha kvar sakerna där upp till 3 månader mot att man har betalt handpenning om 30 %.


Detta har vi beställt:


 

 

 


Besök hos barnmorskan #2

Igår var det dags för besök nr 2 hos barnmorskan, har inte varit där sen inskrivningen den 29.e april. Då var jag i vecka 10 och nu är man i vecka 20 - kommer vara lite tätare besök hos BM framöver.

Fick lyssna på det lilla hjärtat och det varierade mellan 142-148 bpm, hon kollade även blodtrycket och sen fick jag en bunt informationsblad om info kring förlossning, amning osv.

Ett moderskapsintyg fick jag också som jag tänkte skicka in till försäkringskassan redan i morgon så man har det gjort, det är semestertider där med och det lär ju påverka handläggnningstiden.


Fina babykläder från Lindex

Nu är lite mer saker inhandlade åt den lilla pojken. Det är mormor som varit i farten för att börja bygga upp sitt lilla barnbarns garderob. Vissa saker har handlats i lite fler olika färger..

Men tänkte visa några av sakerna som är köpta.. (Allt är från Lindex)


Gravid och smälter bort i denna hetta..

Det blev aldrig någon klipptid för mig, några dagar senare när vi var på fest så fixade man till sig och då insåg jag att håret faktiskt inte var så dåligt iaf - hade nog bara en dålig hårdag :)

Är det någon mer än jag som smälter bort i denna värmen? Över 30 grader i skuggan har det varit både lör/sön.
Igår spenderade jag dagen på mina föräldrars baksida i solen (solskyddsfaktor hade jag såklart på mig och skyddade även lilla magen). Idag har jag varit duktig och packat och rensat inför flytten - bara 10 dagar kvar nu och sen börjar vi flytta ut...



(Man blir väl omhändertagen hemma hos blivande mormor & morfar)


Frisörtid inbokad.

Är så trött på mitt hår, känns som att det bara växer och växer och nu är hängigt och livlöst. Därför har jag nu bokat en tid hos friösren nästa vecka den 10 juli, gäller att unna sig lite nu så att man känner sig vacker...

Frågade frisören vad som gällde ang slingor och han sa att det inte har visat sig vara någon fara för fostret och när man gör slingor så kommer inte färgen i kontakt med hårbotten. Så jag bokade in tiden för både klipp + slingor och sen ska vi rådgöra på plats vad som passar bäst med färger osv...




1 juli - 2010

Tiden rullar på och idag har jag gått in i vecka 19 (18+0), snart är halva tiden avklarad. Känns ganska konstigt nu när man tänker tillbaka, tiden har nog gått rätt fort i alla fall..

Nu är det sommar och det är 4 veckor kvar till semestern börjar och sen har vi 3 hela veckor att slappa och njuta på landet. Eller 2 veckor iaf, den sista veckan ska vi flytta in i vår nya lägenhet - otroligt kul och spännande. Kommer bli en hel del svänger till IKEA, MIO och andra möbleraffärer för att hitta lite nya möbler..
Behöver nytt soffbord, matta, fotölj, gardiner, stolar till matbordet - ja jag kommer nog komma på otroligt mycket mer.. Nu har jag inte ens nämnt sakerna vi behöver till lilla bebisen sen.


RSS 2.0