Tillväxtultraljud (TUL)

Idag var vi på Huddinge sjukhus och gjorde ett TUL, sist vi har hos barnmorskan så bokade hon in oss på ett eftersom magen inte hade växt något.

Det var häftigt att få se lilleman igen, hade växt en hel del sen vi var där i v17 på RUL (rutinultraljudet). BM som kollade visade hela lillens kropp och delar. Visade blodflödet i navelsträngen och gjorde även en viktuppskattning på honom. Allt såg jätte bra ut och anledningen till att magen inte hade växt var förmodligen för att han sjunkit ner så långt i bäckenet nu.

Vikten uppskattades nu till 2772g, dvs så ligger han ca -11% mot "normalkurvan" men detta är inget att oroa sig för. De anser att +/- 22% är inom deras gränser.

De har som rutin att alltid göra två TUL så vi fick en ny tid den 29:e november, hon sa dock: Ja vi får väl se om du dyker upp eller om bebisen redan tittat ut - det vet man ju aldrig.

Vi hoppas att lilleman vill komma ut snart....

Kommentarer
Postat av: Linn

Vår bebbe låg på -12% när vi gjorde TUL :) Nu tror jag dock att liten hullat på sig lite med tanke på alla pepparkakor och annat mums som jag inte kunnat hålla mig ifrån!

2010-11-19 @ 15:42:57
URL: http://linnhemme.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0